Kísérő programok

Apátsági Rege Cukrászda
(Tihany, Kossuth u. 22.)
November 6 – 7.:
– Füstölt harcsa/busa filé kovászos uborka kocsonyán, majonézes tormával, friss házi kenyérrel
– Forralt bor
– Forró rumpuncs
– Pumpkin spice latte
– Gellért atya gyógyteája
– Meggyes-gesztenyés pohárkrém
– Levendulás krémes
– Levendulás sajttorta
– Villásreggeli

ARTissimo Balaton – varázslatos, valósághű, világszínvonalú!
(Tihany, Kossuth u. 10.)
November 6 – 7.:
Finom és különleges? Megtaláltad! Magyarország első kiterjesztett valóság vetítőterme, a tihanyi ARTissimo szombaton és vasárnap, a Gardália Napok alkalmából minden gyereket vendégül lát egy teára, a szüleiket pedig egy forralt borra a Kossuth Lajos utca 10. szám alatt!
Programajánló:

Különleges játékokkal, melléjük pedig teával és forralt borral várja a családokat szombaton és vasárnap a tihanyi ARTissimo, Magyarország első kiterjesztett valóság vetítőterme. A Gardália Napok ideje alatt a Kossuth Lajos utca 10. szám vegyülj el az ázsiai dzsungel állatai között, sétálj együtt a dinoszauruszokkal, merülj le a jeges tengerek lakói közé, fess a hangoddal, alkoss a fényekkel! Valósághű, varázslatos, virtuális utazás a határtalan fantázia birodalmába, megfizethető és felejthetetlen szórakozás az egész családnak.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park:
November 7., 10.00 és 12.30 órakor:
Geotúra a vulkánok és hévforrások világába a Garda Fesztivál keretében
Térítésmentes programunkra előzetesen lehet jelentkezni. A Levendula Házban a belépőjegy megváltásával vendégünk egy bögre levendula teára, ha hozza magával a saját bögréjét!
Az első 10.00 órakor indul a Belső-tavat keretbe foglaló egykori vulkánok és hévforrások világába, a második 12.30 órakor veszi kezdetét a Barátlakások nevű, művészi rajzolatú vulkáni rétegekbe vájt barlangokhoz. Részt vehetnek csak az első: 2 óra időtartamú, csak a második: 2 órát igénylő, vagy akár mindkét, összesen 5 órás geotúrán.
Találkozási hely: Tihany, Mádl Ferenc tér
A túra minimum 10 fő jelentkezése esetén indul! A túrára maximum 30 főt tudunk fogadni.
Jelentkezési határidő a túrát megelőző napon 16:00 óráig, e-mailben vagy telefonon.
Geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna
+36304910061

Echo étterem
(Tihany, Visszhang domb)
November 6 – 7.:
Szabadtéri halsütöde a Visszhang teraszon
Paprikás lisztben, frissen sült balatoni halak, fűszeres burgonyával és fokhagymás citrusos mártással:
– garda (a készlet erejéig!)
– süllő
– keszeg

Fáklyás Tihany séta a Gardálián
November 5., 16.00 órakor:
Találkozó: 16.00 órakor a Mádl Ferenc téren, a részvétel jelentkezéshez kötött
Részvételi díj: felnőtt 2.000.- Ft, diák/nyugdíjas 1.500.- Ft. Fizetés a helyszínen, csak készpénzben.
További időpontok és jelentkezés: +36 20 487 6701, tihanyseta@gmail.com, fb/tihanyseta,
www.tihanyseta.org

November 6., 16.00 órakor
Találkozó: 16.00 órakor a Mádl Ferenc téren, a részvétel jelentkezéshez kötött
Részvételi díj: felnőtt 2.000.- Ft, diák/nyugdíjas 1.500.- Ft. Fizetés a helyszínen, csak készpénzben.
További időpontok és jelentkezés: +36 20 487 6701, tihanyseta@gmail.com, fb/tihanyseta,
www.tihanyseta.org

Fish Point
(Tihany, Batthyány u. 7.)
November 6 – 7., 12.00-18.00
Sült halak, halászlé

Fogas csárda
(Tihany, Kossuth u. 9.)
November 6 – 7.:
Különleges halételekkel és több fogásos menükkel várjuk a Tihanyba és a fesztiválra érkező kedves vendégeket (fogas, ponty, harcsa, pisztráng, haltöpörtyű)Egy kis ízelítő a kínálatunkból.
I.MENÜ:
Halászlé ponty és harcsafilével
Fogasfilé tejszínes-gombás-kapros-fokhagymás rákraguval és tobozkrokettel és jázmin rizs körettel
Meggyes-mákos rétes fahéjas szilvaöntettel

II.MENÜ:
Haltöpörtyű levendulás lilahagyma lekvárral
Harcsapaprikás juhtúrós galuskával és bacon kockákkal
Palacsinta variációk házi levendulás lekvárokkal

Garda Akvárium és Minden Szupiszuper Lego kiállítás
(Tihany, Kossuth u. 11.)
November 6 – 7.:
A Garda Akvárium látogatóközpontban most élőben tekintheti meg a környék vízalatti élővilágát. A 15 édesvízi akváriumban, több mint 23.000 liternyi vízben megtalálhatók a közismert és ritkán látott halfajok egyaránt.

Lavender Tihany
(Tihany, Major utca 65.)
– Személyre szabott illóolaj keverékek különböző betegségek enyhítésére.
Kollégáink szakmai segítségével elkészítheti saját egyéniségéhez és hangulatához illő illóolaj keverékét. Illetve ha egy igazán aktív, élményt adó programra vágysz, nálunk a helyed.
Fontos! Kisgyermekek számára is nagyon hasznosak az illóolajok, így gyermekes családok részére is egy igazán interaktív program.
November 6. – 7.:
Tekints be a kulisszák mögé körbevezetések 11.00 és 14.00
Kolléganőnk körbevezetésével, betekintés a levendula feldolgozás folyamatába és a kozmetikumgyártás rejtelmeibe.

Lavender Shop
(Tihany, Batthyány utca hrsz.186)
November 6. – 7.:
Levendulás italok kóstolója kicsiknek és nagyoknak.
Gyere és ismerkedj meg Tihany ikonikus italaival, egyedi kuriózumaival.
A helyszínen ingyenes termékkóstoló: Lavender Rosé, Szürkebarát, Lavender Tihany Levendula és Bodza Mézbor, levendulás tonic, levendulás szörpök.
Továbbá a helyszínen vásárolható lesz levendulás forralt bor és levendulás teák.

Nem csak Levendula – Őszi gyógynövényes túra
November 6. 13.30 órakor:
A túra időtartama kb 2 óra, táv: ~5 km.
Útvonal: Belső-tó, Kiserdő-tető, Belső-tó.
Találkozó: gyülekező 15 perccel kezdés előtt, a Kotyogós Kávéterasz udvarában.
A túra végén 15.30-tól a KOTYOGÓS KÁVÉTERASZ egy sütivel és Regi BEKUCKÓZÓ teakeverékével várja a túra résztvevőit! Mindenki összeállíthat egy SAJÁT TEAKEVERÉKET is, amit haza lehet vinni.
RÉSZVÉTELI DÍJ: 3500 Ft/fő. Az ár tartalmazza a túravezetést, a szakmai ismertetést, 1 sütit, 1 csésze Bekuckózó teát, 1 saját teakeverék elkészítéséhez alapanyagokat.
Jelentkezés: nemcsaklevendula@gmail.com november 4. csütörtökig.
Létszámlimit: 20 fő
Túravezető: dr. Gond-Bertóti Regina biológus, fitoterapeuta

Nordic walking túra a “látott hal” nyomában
November 6. 10.00 órakor:
Találkozó: 10 óra / Mádl Ferenc téren
A fesztivál programjai között idegenvezetéssel egybekötött Nordic Walking túra keretében utánajárunk annak, hogy miért is hívják a tihanyiak a gardát látott halnak.
A túra kb. 3 órás időtartamú. Az útvonalon megpróbáljuk felfűzni a régi gardahalászatok során a hegyenjárók által használt kilátópontokat. És hogy kik is a hegyenjárók? Hát ezt is megtudhatjátok, sőt ki is próbálhatjátok magatokat hegyenjáróként november 6-án!
Botokat tudunk biztosítani, ezt kérjük előre jelezni!
A túra végén mindenkit vár egy Penco sportital és házi süti.
A túra díja felnőtteknek 3.000,- Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 2.000,- Ft.
Túravezető: Marsó Sarolta, 06-20/481-6402, marso.sarolta@tihanysport.com

Sport Terrace Tihany
(Tihany, Hajóállomás)
November 6 – 7.:
Halételek széles választéka:
– Pármai sonkába göngyölt roston fogasfilé
– Roston lazacfilé
– Szezámmagos tonhal-steak
– Lazac Burger
– Sushi válogatások
Állandó program: „2 medence Balaton” (a Balaton halai 2 óriási akváriumban úszkálnak egész hétvégén a Sport Terrace-on)
November 6. 12.00-14.00 óra között:
– Bemutatkozik a Balaton: a Balaton élővilágának bemutatása a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet munkatársai közreműködésével

Tihanyi Vinarius
(Tihany, Kiserdőtelepi utca)
November 5 – 7.:
Mindhárom napon a vendégeket a teraszon levendulás forralt borral és mézben sült tökkel várják.
Érkezés után részt vehetnek egy pincetúrán, ahol mesélnek az étterem történelmi múltjáról, a pincében befalazott borokról, a bortrezorról, a pince hatalmas méretéről, stb.
Különleges, három fogásos Fesztivál menü:
– Tejfölös halleves, süllőgaluska, apró rák, tárkonyolaj
– Pisztráng roston, fekete lencse, zeller, dödölle
– Breton torta, ribizli, fehércsokoládé, homoki szarvasgomba

November 6. szombaton 18.00 órától élő zenével várjuk vendégeinket: Csík Benedek élő szalonzene, hegedűvel és zongorával.

Tűzkert étterem
(Tihany, Batthyány utca)
Előételek:
– Haltepertő lilahagyma salátával
– Füstölt haltatár
Levesek
– Nagy adag halászlé filézett pontyból, belsőséggel
– Kis adag halászlé harcsából, szálkamentes
– Tárkonyos, tejszínes halleves
– Kápiakrémleves halgombóccal, csiliolajjal
Főételek
– Grillezett fogas citrommártással
– Paprikás fogas érmék házi túrós csuszával
– Süllő egyben sütve halkísérettel
– Ropogósra sütött pisztráng, majonézes burgonyasalátával
– Rántott halfalatok, rizibizivel, majonézzel
Desszertek
– Kemencés túrógombóc
– Duplacsokis palacsinta, meggyraguval